Tájékoztató

Tisztelt Szülők! Kedves Kollégisták!!

Az emberi erőforrások minisztere 4/2020.(III. 11.) EMMI határozata alapján kollégiumunk a következő tájékoztatást adja:

A kollégium helyi pedagógiai programja szerinti kollégiumi nevelést a tantermen kívüli, digitális munkarend kollégiumokra helyi szinten adaptált elvei szerint kell megszervezni.

Azon tanulók esetében, akik a kollégiumból haza bocsáttattak, a kollégiumi nevelésre a köznevelésben általánosan bevezetett távoktatás keretében kerül sor, azon tevékenységek tekintetében ahol ez értelmezhető.

A kollégiumi nevelés tantermen kívüli megvalósítása érdekében a kollégiumunkban is digitális munkarend kerül bevezetésre.

Ennek keretében a csoportvezető nevelőtanárok diákjaikkal messenger csoportjukon keresztül tartják a kapcsolatot, a folyamatos kommunikáció és információáramlás biztosítása érdekében.

Segítséget nyújtanak az iskolai tananyag feldolgozásában minden hétköznap 16.30 óra és 19 óra között. Bizalommal fordulhatnak hozzájuk a diákok a felmerülő kérdéseikkel, problémáikkal, tanulási nehézségeikkel.

Minden héten hétfőn, a csoportfoglalkozások anyaga és a velük kapcsolatos feladatok is megtalálhatóak lesznek a közösségi felületen, illetve a kollégium honlapján digitális tananyagcímszó alatt, valamint az intézmény facebook oldalán.

A szülőket a kollégiummal kapcsolatos új információkról intézményünk honlapján tájékoztatjuk!

A rendkívüli helyzetre való tekintettel, türelmüket és megértésüket köszönjük!