"Tokaj város polgára lettem"

Tokaj város polgárai lettek…

A tanév első hetében ismét megszerveztük a kis gólyáinknak a “Tokaj város polgára lettem” elnevezésű projekthetet. A program célja a beilleszkedés megkönnyítése, a kollégium megismerése és a város felfedezése.

A projekt első napján a kollégiumi DÖK elnöke, Soltész Csenge, tájékoztatást tartott a diákönkormányzat munkájáról,amelyet egy kisfilmmel is színesített az elmúlt években készült képek felhasználásával, majd röviden ismertette a tanévben kitűzött feladatokat. Ezt követően “időkapszulát” készítettek, amiben leírták a jövőbeli terveiket, elképzeléseiket. A „kapszulák” ezután egy lezárt dobozba kerültek négy évre megőrzésre. A nap végén, kisvonaton utazva ismerkedtek meg a város nevezetességeivel.

A második nap, városfelfedező túrát tartogatott elsőseinknek. Egy applikáció segítségével indultak az útra, melyet Szentmiklóssy Bálint lelkes informatika szakmacsoportos diákunk készített erre az alkalomra. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Bálintnak, az applikáció elkészítéséért. Nemcsak az alkalmazás segítette a felfedezőket, hanem egy-egy felsőbb éves diákmentor is támogatta őket a tájékozódásban és a kapott feladatok megoldásában. Az idősebb diákok később is segítik majd a kilencedikeseket – diákmentor programunk keretében -, hogy könnyedén betudjanak illeszkedni a kollégiumunk életébe. A városi barangolást követően sok pozitív visszajelzés érkezett a résztvevőktől.

A projekt utolsó napján rátermettségükről és együttműködő készségükről kellett tanúbizonyságot adniuk a kis gólyáknak. A kollégium belső udvarán csapatépítő és ügyességi játékokat szerveztünk az évfolyamnak. A hét zárásaként zenés-táncos karaoke esten ismerkedhettek, szórakozhattak a kollégisták, annak tudatában, hogy a nyár véget ért és megkezdődött a sok munkával és tanulással járó új tanév.

 

Ehhez kívánok sok sikert valamennyi diákunknak!

                                                                                                                      Rezsu Krisztián

                                                                                                                DÖK patronáló pedagógus